SEDINTA COMISIEI DE DISCIPLINA A ASOCIATIEI VOIAJORUL SALAJ DIN DATA DE 04.12.2019

SEDINTA COMISIEI DE DISCIPLINA A ASOCIATIEI VOIAJORUL SALAJ DIN DATA DE 04.12.2019
Comisia de Disciplina a Asociatiei Columbofile Voiajorul Salaj, compusa din Lucaciu Florin in calitate de presedinte, si membrii comisiei  Bereczki Bela, Tihoan Alexandru Claudiu, s-a intrunit ca urmare a retrimiterii spre solutionare a reclamatiei D-lui Nemes Zsolt depusa la CNS al FNCPR din data de 26.09.2019
Motivul: Incalcarea Statutului FNCPR si Statutul Asociatiei Voiajorul Salaj. Alt motiv al intrunirii COMISIEI DE DISCIPLINA A ASOCIATIEI VOIAJORUL SALAJ, este solicitarea de lamuriri vis a vis de actiunile domnului Mocan Samuil, solicitate de Consiliul Director al Asociatiei Voiajorul Salaj, fapte considerate impotriva reputatiei conducerii Asociatiei Columbofile Voiajorul Salaj.
Mentionam ca citarea celor doi membri s-a facut cu respectarea Art.12 pct 7,8,9 din Statutul Asociatiei Voiajorul Salaj. 
Anexam confirmarile de primire a recomandatelor trimise celor doi membri.
Mentionam ca au fost citati de asemenea pentru lamuriri domnii: Bojan Horea, Culda Mircea si Fekete Robert, membrii ai Asociatiei Columbofile Voiajorul Salaj.
Procesul verbal de sedinta s-a hotarat sa fie intocmit de Presedintele Comisiei de Disciplina,  Dl. Lucaciu Florin.
Este intrebat Dl Nemes Zsolt daca sustine cele reclamate la CNS al FNCPR, raspunsul fiind afirmativ. Se trece la analizarea reclamatiei D-lui Nemes Zsolt.Punctul 1 al reclamatiei
Se reclama ca in data de 27.08.2019 i s-a inmanat Dl Culda Mircea-Vicepresedinte a Asociatiei o cerere pentru infiintarea unui Club Columbofil in localitatea Jibou. Acesta ar fi luat fara sa semneze de primire cererea, motivand ca o va preda Dl Fekete Robert, celalalt Vicepresedinte al Asociatiei Voiajorul Salaj. Dupa 30 de zile de la depunerea cererii Dl Fekete Robert a fost intrebat de reclamant cand fac sedinta ca trec 30 de zile de la depunerea actelor, iar Dl Fekete Robert a raspuns ca unde scrie ca trebuie tinuta sedinta in 30 de zile. Dupa aceasta discutie a fost sunat Presedintele Asociatiei, Bojan Horea de catre Nemes Zsolt sa convoace C.D al Asociatiei Voiajorul Salaj intr-o sedinta, sa lamureasca situatia.
Deoarece 3 din 6 membrii ai C.D nu au raspuns convocarii,, motivand ca sunt in plin sezon de zbor cu puii si ca nu este o urgenta, nu s-a putut organiza sedinta, motiv pt care reclamatul s-a adresat la CNS al FNCPR.
S-a mai reclamat de catre Dl Nemes Zsolt ca Dl Vicepresedinte Culda Mircea ia amenintat pe unii membrii semnatari pe cererea de infiintare a clubului sa-si retraga semnatura. Pentru lamurirea celor reclamate de Dl Nemes Zsolt la pct 1, a fost citat Dl Culda Mircea, care a declarat ca in data de 27.08.2019, la punctul de lucru al SC MIRAL COM din localitatea Jibou, s-a prezentat Dl Vlasim Aurel, care a depus un singur exemplar din cererea de infiintare a Clubului Columbofil Jibou. Mentioneaza ca depunerea actului s-a efectuat in absenta sa, specificand ca si daca era prezent ar fi fost in imposibilitate de a semna pe actul depus, deoarece fiind un singur exemplar, nu ar fi avut ce exemplar din cerere sa returneze cu semnatura de primire.
Dl Culda Mircea declara ca nu a amenintat niciodata pe nici unul din membri semnatari pe cererea de infiintare a clubului.
A fost chemat pt declaratii Dl Fekete Robert, careia i se reproseaza ca nu a convocat o sedinta de C.D in termen de 30 de zile de la depunerea actelor. Dl Fekete Robert ne-a declarat ca nu este in atributiunea dansului de a convoca aceasta sedinta, specificand si faptul ca nu a considerat-o o urgenta care sa justifice convocarea sedintei de C.D in plin sezon de concursuri cu puii.
Comisia il cheama pe Dl Bojan Horea pt lamuriri privitor la discutia dintre dansul si Dl Nemes Zsolt pt a se edifica asupra unor aspecte din reclamatia luata in analiza.
Dl Bojan Horea a confirmat discutia telefonica cu Dl Nemes Zsolt si a declarat ca dupa ce a aflat de intentia numitului Nemes Zsolt de a face reclamatii la CNS si C.D al FNCPR, l-a prevenit sa se gandeasca bine la ce reclama, sa respecte procedurile conforme cu Statutul Asociatiei Voiajorul Salaj si Statutul FNCPR, atragandu-i atentia asupra faptului ca tot ce va scrie in reclamatii, va trebui probat.
In legatura cu convocarea sedintei de C.D, solicitata de Dl Nemes Zsolt, ne-a declarat ca nici el nu considera urgenta convocarea unei sedinte de C.D in timpul sezonului de zbor, propunand o intalnire dupa terminarea sezonului cu puii, adica dupa 2 saptamani, lucru neagreat de Dl Nemes Zsolt.Totodata ne-a declarat ca in discutia purtata cu Dl Nemes Zsolt l-a informat ca la data cererii de infintare a Clubului din Jibou nu a venit cu o dovada ca respectivul Club are: sediu,dotari(imprimante,trape ceas atomic,laptop,lazi de imbarcare, aparat de filmat a imbarcarilor live,persoane care sa isi asume efectuarea imbarcarilor live) in conformitate cu cerintele RNS pt anul 2020. A mai mentionat ca a existat o disputa privind dobandirea acestor dotari prin partajare din bunurile patrimoniale ale Asociatiei Voiajorul Salaj (doleanta Dl Nemes Zsolt) situatie contrara Statutului Asociatiei.
S-a trecut la punctul 2 unde se reclama planul de zbor al Asociatiei Voiajorul Salaj pe 2019 cu incalcarea Art 7 din RNS al FNCPR. Se clameaza lipsa unor sanse egale pt membrii din Jbou. Comisia de Disciplina solicita Procesele Verbale de sedinta ale Adunarii Generale ale Asociatiei Voiajorul Salaj privitor la aprobarea Planului de Zbor pe 2019.

Punctul 3.
A treia problema reclamata priveste trapele de imbarcare ale ceasurilor V8. I se reproseaza domnului Fekete Robert ca Vicepresedinte Organizator a imbarcarilor ca nu a luat nici o masura in legatura cu acest lucru.Este audiat Dl Fekete Robert pt clarificari.Acesta ne declara ca dupa constatarea neconcordantelor la una din trapele de imbarcare a trimis tuturor posesorilor de ceasuri V8 sms pt convocare la Sediul Asociatiei in vederea desigilarii pt a identifica ceasurile cu probleme, ne-a mentionat ca a fost informat Responsabilul Tehnic,Responsabilul de Zona si Coordonatorul programului de clasamente a Federatiei iar trapa cu probleme a fost trimisa pt examinare si remedierea defectiunii la distribuitor,fiind in garantie.
Comisia multumeste martorilor pt clarificari si trece la analiza celor reclamate pe puncte.
La punctul 1 se constata incalcarea Statutului Asociatiei Voiajorul Salaj unde se specifica in mod clar la Art 8 pct j ca membrii columbofili ai Asociatiei pot contesta hotararea organelor de conducere ale Asociatiei Voiajorul Salaj, organelor competente Asociatiei si ulterior organelor de Conducere ale FNCPR. Statutul FNCPR la Art 29 pct 3 mentioneaza ca Comisia de Disciplina a Asociatiei in cauza este competenta sa judece toate faptele comise de membrii prin incalcarea dispozitiilor RNS si prin nerespectarea prevederilor Asociatiei. Totodata Comisia de Disciplina constata ca Dl Nemes Zsolt a facut reclamatia la forurile superioare ale Federatiei fara a astepta hotararea Adunarii Generale ale Asociatiei Voiajorul Salaj privind infiintarea de Club Columbofil in localitatea Jibou.
Referitor la cele reprosate Dl Fekete  Robert privind convocarea Sedintei de CD, Comisia de Disciplina constata ca nu este atributia domnului Fekete Robert de a convoca aceasta Sedinta de CD iar termenul de 30 de zile invocat nu apare ca termen limitativ imperativ in nici un act oficial al Asociatiei Voiajorul Salaj. Statutul Asociatiei Voiajorul Salaj ne aduce lamuriri la Art 15 pct 5 despre modalitatea de convocare a organelor de conducere ale Asociatiei.
Referitor la cele reprosate domnului Culda Mircea, constatam ca prin depunerea unui singur exemplar din cererea de infiintare a unui Club  Columbofil si in lipsa dansului l-au dus pe acesta in imposibilitatea de a semna si a returna un exemplar asa cum au pretins solicitantii.
Amenintarile facute de Dl Culda Mircea asupra membrilor semnatari pe cererea de infiintare a Clubului Columbofil Jibou nu se confirma, Dl Nemes Zsolt neaducand nici o dovada in acest sens.
Consideram ca reclamatia nu se sustine si a fost facuta tendentios.
Se ia in discutie punctul 2 al reclamatiei adica incalcarea Art 7 din RNS al FNCPR. In urma analizarii reclamatiei si a Proceselor Verbale de Sedinta ale Adunarii Generale a Asociatiei Voiajorul Salaj, Comisia de Disciplina a constatat ca Planul de Zbor pe 2019 a fost propus de CD a Asociatiei Voiajorul Salaj in conformitate cu Art 21 pct j, a fost analizat in Adunarea Generala etapa de etapa si supus la vot conform procedurilor legale in vigoare, existand Proces Verbal de Sedinta in acest sens.    Planul de Zbor a fost inaintat Comitetului National Sportiv si aprobat de acesta.
Consideram ca cele reclamate la punctul 2 sunt neadevarate si nu se sustin.
Punctul 3.
Problema ivita la trapa de imbarcare pt ceasurile V8. I se reproseaza Dl-ului Fekete Robert ca in calitate de Responsabil Centru de Imbarcare nu a luat nici o masura in legatura cu aceasta problema. Dupa analiza acestor fapte, constatam ca Dl Nemes Zsolt reclama acest aspect omitand intentionat sa spuna ca problema semnalata s-a petrecut o singura data la doua imbarcari efectuate in acelas weekend, deci nu este vorba de doua concursuri situate la distanta de mai multe zile, ci intamplate o singura data in sezonul competitional 2019 Maturi. Privitor la lipsa de implicare si reactie a Dl-ului Fekete Robert in calitate de Responsabil de Centru aceasta nu se sustine deoarece Dl Fekete Robert a anuntat ca desigilarea etapelor in cauza la posesorii de V8 sa se faca la Sediul Asociatiei si nu live pt depistarea problemelor, fiind anuntati de problema aparuta Tehnicul Asociatiei, Responsabilul de Zona si Coordonatorul Programului de Clasamente al Federatiei iar trapa in cauza a fost trimisa pt remedierea problemelor la distribuitor.
Cele reclamate sunt neadevarate si nu se sustin.
Totodata Comisia de Disciplina constata incalcarea Art 68 din RNS al FNCPR care ne lamureste asupara modului in care se fac contestatiile in aceste cazuri. Astfel contestatia se ia in calcul daca a fost formulata si trimisa in termen de 5 zile de la data afisarii rezultatelor dupa urmatoarea procedura: In prima faza se contesta catre Asociatia Organizatoare. Obligatoriu columbofilul v-a formula co contestatie specificand articolul din regulament care a fost incalcat de catre Organizator,care a dus la fapta contestata. Fara aceasta prevedere sau daca articolul nu corespunde cu fapta constatata, contestatia este nula. Responsabilul Tehnic al Asociatiei formuleaza un raspuns in pagina special creata in Programaul de Clasamente in termen de 72 de ore. Ulterior daca raspunsul nu este satisfacataor pt petent tot prin intermediul Programului National de Clasamente se trimite contestatia la CNS.
Deci concluzionam ca cele reclamate au fost facute cu incalcarea normelor RNS al FNCPR in scopul de al discredita pe Dl Fekete Robert ca si Responsabil de Centru si Conducerea Asociatiei pt lipsa de reactie lucruri care nu se confirma.
In concluzie, dupa parcurgerea si analizarea celor reclamate de Dl Nemes Zsolt, constatam ca reclamatia s-a facut tendentios cu incalcarea in totalitate sau partial a urmatoarelor articole din Statutul Asociatiei Voiajorul Salaj Art 9 pct 1 lit a,j, Art 12 pct 1, Art 13 lit e(calomniere), i(defaimarea si surminarea activitatii sportiv columbofile a Asociatiei), m(calomnii si acuzatii nefondate la adresa unor membri ai Conduceri Asociatiei Voiajorul Salaj), o(postarea pe site-uri columbofile sau de alt gen a unor materiale cu continut defaimator si calomniator la adresa organelor de conducere, executie si control a Asociatiei)
Dupa supunerea la vot in conformitate cu Art 12 pct 1 lit d, s-a hotarat suspendarea calitatii de membru columbofil pe o perioada de 3 ani a Dl-ului Nemes Zsolt in cadrul Asociatiei Voiajorul Salaj cu dreptul de contestare in termen de 15 zile de la comunicare, la Comisia Nationala de Disciplina a FNCPR . Hotararea Comisiei de Disciplina va fi facuta publica pe site-ul Asociatiei Voiajorul Salaj spre aducerea la cunostinta Dl-ului Nemes Zsolt.
Comisia de Disciplina il cheama pe Dl Mocan Samuil sa dea lamuriri asupara celor postate de dansul pe Facebook si pt a explica ratiunea trimiterii de poze cu fise din dosarul virtual de desigilare a ceasurilor V8 spre membri columbofili ai altor Asociatii fara a aduce acest lucru la cunostinta organelor de conducere a Asociatiei Voiajorul Salaj in scop de discreditare.
Se ia act de declaratie Dl-ului Mocan Samuil.
Dupa analiza celor reclamate de CD a Asociatiei Voiajorul Salaj asupara actiunilor Dl-ului Mocan Samuil, precum si a celor declarate de dansul, Comisia de Disciplina a ajuns la concluzia ca actele inteprinse de Dl Mocan Samuil au avut ca scop calomnierea Conducerii, defaimarea si subminarea activitatii sportiv columbofile ale Asociatiei Voiajorul Salaj si aducerea de acuzatii nefondate Conducerii in scopul discreditarii acesteia. Si in cazul dansului se constata incalcarea partiala sau totala a prevederilor Statutului Asociatiei conform Art 12 pct 1. Art 13 lit e,i,m,o drept pt care Comisia a hotarat aplicarea sanctiunii de mustrare scrisa cu avertisment domnului Mocan Samuil.
Impotriva acestei sanctiuni se poate face contestatie in termen de 15 zile de la comunicare, la organul ierarhic superior, adica Comisia Nationala de Disciplina a FNCPR.
Hotararea Comisiei de Disciplina va fi facuta publica pe site-ul Asociatiei Voiajorul Salaj spre aducerea la cunostinta Dl-ului Mocan Samuil.


Presedinte Lucaciu Florin 
Membru Bereczki Bela
Membru Tihoan Alexandru Claudiu

Leave a Reply